Kajian Kes

Sistem Pensijilan Global ACE – CSM

Latar Belakang Projek

Global Accredited Cybersecurity Education (ACE) Certification merupakan salah satu program CyberSecurity Malaysia (CSM) yang bertujuan untuk meningkatkan dan memberikan pengiktirafan profesional bagi kemahiran tenaga kerja keselamatan siber yang sesuai dengan keperluan tempatan dan antarabangsa terhadap pakar keselamatan siber. Pemohon boleh memohon pensijilan Global ACE secara atas talian yang mempunyai 4 bidang utama iaitu Pensijilan, Keahlian, Pelatih dan Perkongsian kerja.

Cabaran Projek

Borang atas talian yang digunakan tidak berfungsi dengan baik mengikut keperluan CSM. Program ini melibatkan banyak borang permohonan dan setiap satunya melibatkan proses kerja yang berlainan yang perlu disistemkan dan diautomasikan.

Penyelesaian Yang Dibangunkan

Dengan menggunakan platform BORANG, kami membangunkan laman web yang lebih kemas, memudahkan kandungan diakses pengguna dan menyediakan borang yang mudah digunakan dengan proses aliran kerja yang lebih mudah diuruskan dan sistematik.

Paparan Muka Sistem

Rekabentuk Laman Web Utama
Rekabentuk Paparan Papan Pemuka
Rekabentuk Paparan Laporan Serahan

Dengan wujudnya platform ini, pihak CSM dapat mengurus sistem keahlian dengan lebih mudah dan pantas. Kami dari pasukan BORANG ingin berkongsi kaedah menggunakan Sistem Pengurusan BORANG ini agar dapat melancarkan urusan harian agensi kerajaan. Harapan kami agar bersama kita dapat memenuhi pelaksanaan MyDIGITAL sepenuhnya sebelum 2030. Webinar boleh didaftar dipautan ini. Daftar segera.

Related posts
Kajian Kes

Portal Good Regulatory Practice (GRP) - MPC

Kajian Kes

Sistem Pengurusan Penyewaan - FAMA

Kajian Kes

Building Condition Assessment Rating System - JKR

Kajian Kes

Sistem Pengurusan Kaji Selidik - KSWP

Dapatkan berita terbaru terus ke e-mel anda